Het contract is getekend door Philippe de Fontaine Vive (vice-president van EIB) en Frédéric Saint Geours (vice-president of finance and strategic development PSA). Het project van PSA is erop gericht om nieuwe technologie te ontwikkelen om PSA in staat te stellen voorop te blijven lopen in het terugdringen van CO2-uitstoot. De Franse fabrikant wil plug-in technologie toepassen om in auto’s de voordelen van een zuinige diesel te combineren met een elektrische motor voor in de stad. Er gaan bij PSA vijfhonderd man aan het project werken.

Sinds december 2008 heeft de EIB 8,6 miljard aan leningen toegekend aan de autoindustrie. Van dat bedrag valt 6,7 miljard in het zogenoemde ECTF-programma, ofwel het investeringsprogramma European Clean Transport Facility.

 

        

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding