Binnen de Proeftuin Duurzame Mobiliteit investeert Peter Appel Transport in elektrische voertuigen voor langetermijninzet. Directeur Peter Appel: "In dit project maakten we onder andere kennis met de Renault Maxity. In Frankrijk worden op dit moment met de Renault Maxity electric meerdere tests uitgevoerd. Dit wordt de eerste proef in zijn soort in Nederland, waarbij Renault Trucks ervoor gezorgd heeft dat we over een Frans testvoertuig kunnen beschikken." Na een testperiode in Amsterdam, verhuist de Renault Maxity Electric naar Nijmegen waar Cornelissen Transport (ook deelnemer) een test zal uitvoeren.

 

Dat elektrisch rijden een serieuze optie is wat betreft duurzame mobiliteit, staat voor Peter Appel buiten kijf: "Samen met onze opdrachtgever en andere deelnemers in de Proeftuin Duurzame Mobiliteit zien we toekomst in de transitie naar duurzamere energiebronnen."  De auto rijdt op de laatste generatie lithium-ion batterijen en heeft een actieradius van honderd kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding