In Amerika krijgt de Volt een aanschafprijs van 41 duizend dollar, 33,5 duizend netto plus een met de inkomstenbelasting te verrekenen bedrag variërend tussen nul en 7,5 duizend dollar. En Chevrolet zegt zoveel vertrouwen in de waardevastheid van de Volt te hebben dat er een leaseprogramma is ontwikkeld met een maandelijkse aflossing van maar 350 dollar voor een periode van 36 maanden. De levering aan klanten begint later dit jaar in de staten Californië, New York, Michigan, Connecticut, Texas en New Jersey en in de stad Washington DC. De productie is gelimiteerd. "De Chevrolet Volt wordt de beste auto in zijn klasse omdat hij zelf een klasse is," zegt Joel Ewanick, marketingbaas van General Motors voor de VS. De Volt heeft een totale actieradius van vijfhonderd kilometer en rijdt uitsluitend met elektrische aandrijving. De eerste zestig kilometer worden emissieloos op de accu afgelegd, een lithium-ion batterij van 16 kWh.

 

Afhankelijk van de belastingvoorwaarden kunnen Volt-eigenaren in Amerika zich kwalificeren voor een belastingteruggave die kan oplopen tot 7,5 mille, naast terugbetalingen door de eigen staat en lokale overheden. Ook kunnen Volt-eigenaren in bepaalde staten gebruikmaken van speciale rijbanen voor zogenoemde high-occupancy vehicles (auto’s met volledige inzittendenbezetting).

 

De Chevrolet Volt is standaard voorzien van een oplaadkabel voor 120 volt (normaal in de VS) waarmee de auto thuis direct kan worden opgeladen via een normaal stopcontact thuis. Maar de eerste 4,4 duizend Volt-kopers krijgen gratis een oplaadstation voor 240 volt thuis, inclusief de installatie. De installaties maken deel uit van een programma dat is ontwikkeld door het Amerikaanse ministerie van energie, dat erin voorziet ongeveer vijftienduizend thuislaadstations van 240 volt in heel Amerika te installeren. Eigenaren van de Volt krijgen in Amerika de beste garantiebepalingen in de auto-industrie voor elektrische voertuigen. De batterij wordt gedekt door een overdraagbare garantie van acht jaar of 160 duizend kilometer.

 

Na de introductie in Amerika zal hij in 2011wereldwijd leverbaar worden, te beginnen in Europa en China.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding