Het publieksdebuut vindt volgend voorjaar plaats op de autosalon van Genève.  Het gaat om elektrische versies van de Indica Vista en de Ace, een minimodel vrachtwagen. Volgens Tata -marketingdirecteur Ravi Pisharody is het verstandiger om de elektrische modellen eerst in Europa (Scandinavië) te introduceren omdat de elektrische (oplaad)infrastructuur hier al gerealiseerd is. Dit verklaart waarom de emissieloze modellen voorlopig niet in eigen land verkocht gaan worden. In maart is Groot-Brittannië als eerst aan de beurt en de Scandinavische landen volgen kort daarna.

Tata is ook de fabrikant van ’s werelds goedkoopste personenauto, de Nano. Van dit model is ook een elektrische variant gepland, maar die is niet voor 2012 verkoopklaar. De Indica Vista EV beschikt over een 54 pk sterke elektromotor en heeft een actieradius van tweehonderd kilometer. Dat maakt het model prima geschikt voor gebruik in en om te stad. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding