Het Bio Science Park heeft plannen door te groeien in de topvijf van Bio Science-parken van Europa. Deze groei brengt echter ook toenemende ontsluitings- en parkeerproblemen met zich mee. "Alle bedrijven en instellingen op het park met vijftienduizend medewerkers kunnen gebruik maken van deze voorziening",  aldus Ralph Mors, commercieel directeur van AutoRent Huurmij die dit deelautoconcept voert.

Het concept kiest uitsluitend voor de zuinigste auto’s in de diverse klassen. Gestart wordt er met drie auto’s die permanent op het park staan gestationeerd. "De kilometers worden gereden met zo min mogelijk CO2-uitstoot. De uitstoot die overblijft wordt vervolgens volledig gecompenseerd door middel van ons partnership met de Climate Neutral Group" vervolgt Mors. Voor een paar euro per uur is het mogelijk over een auto te beschikken. De abonnementkosten gaan vanaf  vijf euro per maand. "Bewust laagdrempelig ingezet en geënt op betalen bij gebruik."

Meerdere bedrijven zouden zich hebben aangemeld. Als de pilot het beoogde succes krijgt, zal het aantal auto’s snel verder worden uitgebreid waardoor de dekking over het park beter wordt. Ook wordt er aan een plan gewerkt om volledige elektrische auto’s te gaan inzetten, waar mogelijk met subsidie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding