Autobinck Holding nam het bedrijf Elmonet over en gaat het vestigen aan de Snijdersbergweg in Amsterdam in de Smart-toren die Autobinck daar bezit. Het is de bedoeling er een ev-centrum in te richten dat op 1 november zijn deuren formeel zal openen.

 

Hoewel op het moment meerdere grote fabrikanten bezig zijn met elektrische auto’s, maakt woordvoerder Joost Westhof van Elmonet zich daarover nog niet zoveel zorgen. "Op het moment zijn wij de enige fabrikant die ev’s gewoon in aantallen kan leveren. Nissan heeft de introductie van de Leaf ook alweer uitgesteld. En Think kan gewoon vijfduizend eenheden per jaar produceren." De Elmonet-man is niet zo bang voor de vorming van een nieuw kabinet en de eventuele gevolgen ervan voor elektrische auto’s. "De regeling dat voor ev’s geen bijtelling geldt en dat er geen bpm en geen wegenbelasting wordt betaald, geldt sowieso tot 2014.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding