In het kader van deze samenwerking worden tweehonderd laadpunten geplaatst. Bij deze stations is elektriciteit uit duurzame bronnen beschikbaar. Een belangrijk onderzoekdoel is het verkeersgedrag van de deelnemers. Om dat exact in beeld te brengen, worden smartphones met een speciale applicatie ingezet. De TU München richt zich op het gebruik van de auto’s en de infrastructuur.

De Duitse minister van verkeer Peter Ramsauer zorgde voor een primeur door met de Audi A1 e-tron de eerste rit op de openbare weg te maken. Ramsauer zei na de testrit: "Ik wil Duitsland tot de leidende markt voor elektromobiliteit maken. In 2020 moeten er minimaal één miljoen elektrisch aangedreven auto’s op de Duitse wegen zijn. Vandaar dat mijn ministerie van verkeer in acht zogenaamde modelregio’s elektromobiliteit sterk stimuleert. Daarvoor is een budget van 130 miljoen euro beschikbaar, waarvan tien miljoen voor het project in de regio München."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding