BMW staat sinds 1996 onafgebroken op de ranglijst. "Het verheugt ons dat BMW Group opnieuw is verkozen tot wereldwijd brancheleider binnen de DJSI. Meest duurzame autofabrikant wereldwijd zijn, betekent voor ons het accepteren van verantwoordelijkheid als een milieubewuste onderneming. Wij zien deze erkenning als een extra motivatie om door te gaan met het verwezenlijken van onze visie op het gebied van duurzame individuele mobiliteit." aldus Dr. Norbert Reithofer, bestuursvoorzitter van BMW AG.

Op de Dow Jones Sustainability Europe index haalt Fiat 93 van de 100 punten. Het gemiddelde ligt op 70 van de 100.

Toen Fiat-baas Sergio Marchionne op 21 april zijn grote industriële plan presenteerde, werd het milieu aspect al als belangrijk punt naar voren geschoven. Dit zou onderdeel zijn van efficiënt en kostenbesparend produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding