De Japanners hadden gehoopt dit aantal te bereiken in december, als de eerste auto in de VS op de weg komt. Met ingang van eind april konden kopers een Leaf reserveren. Tot het eind van het jaar neemt  Nissan geen orders meer aan om te zorgen dat de bestaande klanten verzekerd zijn van een auto. Deze klanten hebben zich op het internet aangemeld en hebben de reserveringskosten van 99 dollar betaald.

Nieuwe potentiële klanten kunnen zich via de website van Nissan USA aanmelden, zodat zij op de hoogte worden gebracht, wanneer reserveringen weer worden aangenomen.

Binnenkort begint de Leaf aan zijn zogenaamde Drive Electric Tour langs 23 steden. Daarbij kunnen de mensen die een reservering hebben een proefrit maken met de Leaf, net als geïnteresseerden. De tour start op 1 oktober en doet behalve Los Angeles, San Francisco en San Diego een aantal andere plaatsen aan in Californië. Ook staan Tucson en Austin op het programma, net als Seattle, Dallas, Houston, Miami, Orlando, Atlanta en Washington DC.

Nissan concentreert zich nu op het leveren van de beste klantenservice. De mensen die een reservering hebben gemaakt, kunnen kiezen voor koop of lease. De Leaf kost in Amerika 33.720 dollar, omgerekend 25.355 euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding