Het proeftuinprogramma is een onderdeel van het Plan van Aanpak Truck van de Toekomst. De verwachting is dat dit Plan van Aanpak is de CO2-emissie van het goederenvervoer met drie procent zal reduceren. Transportondernemers kunnen vanaf vandaag (6 oktober) subsidie aanvragen bij Agentschap NL voor projecten waarbij innovatieve technieken op het gebied van hybride aandrijving, alternatieve brandstoffen of systemen voor hulpvermogen, zoals koeltechnieken voor geconditioneerd transport,  in de praktijk worden toegepast. Binnen een project moeten minimaal drie vrachtwagens die zijn uitgerust met een van de drie innovatieve technieken, een jaar lang rijden. De projecten moeten inzicht geven in de mogelijke besparing in brandstofverbruik, de mogelijke economische voordelen en de praktische toepasbaarheid van de voertuigen die met deze technieken zijn uitgerust. Om de resultaten van de projecten met de sector te delen wordt in de komende maanden het Kennisloket Truck van de Toekomst opgezet. Hierdoor kan de hele sector profiteren van de opgedane kennis.

 

Meer informatie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding