De Japanse autofabrikant biedt kortingscheques, is bereid om de elektrische gezinswagen thuis te komen demonstreren en de klant kan zelfs een evaluatietelefoontje van het hoofdkantoor verwachten.

Amerikanen kunnen al rondrijden in de elektrische, ruim 100.000 dollar kostende Roadster van Tesla. De Leaf, die in december in de Amerikaanse showrooms arriveert, is echter de eerste emissieloze gezinswagen van een volumemerk. Een ontwerp dat een nieuwe toekomst voor de auto kan inluiden.

Naast eerder genoemde voordelen kan in sommige steden ook gratis worden geparkeerd met de Leaf. Verder mag men in zijn eentje rijden op rijstroken die normaliter gereserveerd zijn voor carpoolers. De staat Tennessee, waar de Leaf vanaf 2012 gebouwd gaat worden, biedt daarnaast gratis stroom aan langs 425 kilometer snelweg.

Toen Ken Muir een Leaf reserveerde, kreeg hij bezoek van iemand van de technische dienst van Nissan met als doel te kijken waar in de garage de oplaadapparatuur het beste gemonteerd kon worden. Hij is verbluft over de hoogte van de financiële cadeautjes waar hij op kan rekenen: 7.500 dollar van de nationale overheid en 7.000 dollar van de staat Californië.

"Ik heb al 10 jaar lang een elektrische auto gewild, maar ik had nooit gedacht dat de aanschaf van een dergelijk product zo aantrekkelijk zou worden gemaakt", zo vertelt Muir.

Bron: AutoInternationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding