"Zo zijn we met Renault overeengekomen gezamenlijk ontwikkelde innovatieve oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van het personeel en de netwerken van beide partners. Athlon Car Lease ondersteunt het elektrische voertuigenproject van Renault", volgens de kersverse marketing manager Thomas Edens. Athlon ziet ‘echt toekomst’ in elektrisch rijden en steunt de plannen van de overheid hierin. "We verwachten dat de besparing op brandstofverbruik en de hulp van de overheid met fiscale maatregelen zoals vrijstelling van bpm en mrb, zullen bijdragen aan het succes. We verwachten vanaf 2011 een doorbraak en veel vraag naar elektrische voertuigen."

Athlon Car Lease zet vanaf nu de Tesla Roadster in voor het ontwikkelprogramma Athlon Charged. Athlon Charged is onderdeel van het Duurzaam Mobiliteitsplan, een initiatief om Nederland duurzaam en bereikbaar te houden. In 2008 gaf Athlon het startschot voor Charged met de inzet van de elektrische Lotus Elise. Doel van het programma is om elektrisch rijden mogelijk te maken voor zijn klanten en leaserijders en om hen zoveel mogelijk te ‘ontzorgen’ op het gebied van elektrisch rijden. Met de ervaringen uit dit programma kan de leasemaatschappij een goed totaalaanbod ontwikkelen voor e-mobility. Twee jaar later is Charged op het omslagpunt gekomen om naar de nieuwste generatie elektrische auto’s te gaan.

Thomas Edens: "In het programma Charged doen we in samenwerking met autofabrikanten, energieleveranciers en klanten ervaring op met elektrische auto’s in de praktijk. Bij de start van Charged waren we nog afhankelijk van de op dat moment beschikbare omgebouwde auto’s. Zoals bij alle nieuwe ontwikkelingen waren deze eerste elektrische voertuigen niet perfect. We hebben gezien dat er met name op technisch vlak nog een ontwikkeling te maken was. Ook kostentechnisch waren de huidige elektrische auto’s nog niet interessant. De nieuwe generatie modellen die eind dit jaar, begin volgend jaar op de markt komt is mooi, snel en sportief. Daarbij zullen de nieuwste elektrische auto’s in de totale leasekosten juist goedkoper zijn. Zo bieden we de Nissan Leaf aan voor 660 euro."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding