"Auto Muntstad Groep gelooft in alternatieve aandrijvingen. Daarom hebben we duidelijk gekozen de oplaadstations aan te schaffen en te plaatsen", aldus directeur Rob Buys van Auto Muntstad Groep. "We willen een eind maken aan de discussie dat elektrisch aangedreven auto’s niet verkocht worden zolang de oplaadmogelijkheden beperkt aanwezig zijn." De merken die Auto Muntstad vertegenwoordigt investeren in ev’s. Buys: "Audi test al twintig Audi’s A1 e-tron in München. Volkswagen blijft niet achter: in 2013 introduceert het merk de elektrische Up en de Golf Blue e-motion. Skoda liet in Parijs de Octavia Green e-line zien en Seat stelde onlangs de IBE-concept voor."
In totaal heeft Auto Muntstad Groep drie oplaadpalen geplaatst bij de vestigingen in De Meern en Zeist. Gekozen is voor de oplaadstations van producent EV-Box, gemaakt van kunststof en geheel recyclebaar. Elke paal heeft standaard twee contactdozen (3-polig en 5-polig) en is geschikt voor alle soorten elektrische auto’s, bromfietsen en fietsen. In- en uitschakelen gebeurt via een card. Het duurzame karakter van elektrisch rijden en van de oplaadpalen werd tijdens de opening benadrukt door de aanwezigheid van de Nuna5, de bekende zonnewagen van het Nuon Solar Team, die heeft deelgenomen aan de World Solar Challenge, een race waaraan alleen auto’s mogen meedoen die op zonne-energie rijden.

Medio 2011 opent Auto Muntstad Groep een nieuw pand voor Audi, Volkswagen Bedrijfswagens en schadewerkzaamheden in De Meern waar ook oplaadstations voor elektrische auto’s worden geplaatst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding