De boodschap van het uitpakken op de RAI bracht platformvoorzitter Eric Beers gisteren voor een volle zaal met vertegenwoordigers van alle sectoren van elektrische mobiliteit. In de komende weken wordt het plan verder uitgewerkt met leden van PEM. In de presentatie op de AutoRAI zal op een ‘verrassende wijze’ antwoord worden gegeven op vragen die bij het publiek leven rond elektrisch rijden. De belangrijkste vraag is ongetwijfeld: is dat nu al wat voor mij?
ING kwam tijdens de bijeenkomst met een rapport  dat inging op de invloed van de elektrische auto op de autobranche. Het economisch bureau van ING komt daarin tot de conclusie dat die invloed tot 2020 beperkt zal zijn maar aan de andere kant ziet zij kansen voor de specialisten. Bepalend voor de opkomt van de ev is de verhouding tussen prestatie en kostprijs van de accu en de overheidsstimulering.  Ralph Lange van ING benadrukte bij de overhandiging van dit rapport aan Eric Beers de importantie van het platform.
In een presentatie van Auto Recycling Nederland (ARN) door Kasper Zom kregen de

PEM-deelnemers meer duidelijkheid over feiten en cijfers rondom de grondstof lithium en ‘rare earth elements’ en hun beschikbaarheid voor de accu-industrie. Tevens kwam de huidige situatie rondom de recycling van ev’s en hogespanningaccu’s aan de orde.
Overigens wordt het jaar 2011 voor de leden PEM iets minder vrijblijvend. Met ingang van vandaag (14 januari) wordt een financiële bijdrage gevraagd aan alle deelnemers. "Daarmee zullen wij de kosten van de bijeenkomsten proberen te bedruipen alsmede onze overige activiteiten. De contributie per jaar is vastgesteld 750 euro. PEM-deelnemers die al lid zijn van RAI Vereniging betalen 500 euro", aldus voorzitter Eric Beers in een e-mailbericht aan de leden van Platform Elektrische Mobiliteit.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding