Enzo van Steenbergen, die vandaag in NRC Handelsblad over de elektrische taxi schrijft, was er bij en maakte een video. Maurits is voorzitter van het Formule E-team, dat als doel heeft een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer te creëren. "West-Europa is op het gebied van elektrisch vervoer een beetje aan het slapen geweest", stelde de prins. "Hopelijk is dit het begin van een inhaalslag." Een ritje kost hetzelfde als in een gewone taxi, maar van schadelijke CO2-uitstoot ter plekke is geen sprake meer. "Dit is het begin van een revolutie", zei Auke Hoekstra, auteur van twee boeken over elektrisch rijden en oprichter van een adviesbureau voor duurzame energie, bij de introductie van de Greencab (een Mitsubishi i-Miev) in Utrecht. De Greencab van taxicentrale prestige is één van de negen door het ministerie van Economische Zaken en Innovatie gesubsidieerde ‘proeftuinprojecten’ om elektrisch rijden te stimuleren en testen. Naast elektrische taxi’s wordt er geëxperimenteerd met elektrisch vuilnis ophalen en boodschappen bezorgen.

 

Zie ook: Rijkswaterstaat test elektrische auto’s

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding