In de Honda is de nikkel-metaalhydride accu vervangen door een geperfectioneerde AGM lood/zuur accu. Die oplossing biedt diverse voordelen, stelt Exide. Zo zijn de grondstoffen makkelijker te verkrijgen dan bij li-ionaccu’s en zouden de prestaties gelijk blijven. Ook de geringere kosten en milieubelasting (accu’s kunnen binnen de bestaande infrastructuur gerecycled worden) zijn een pre.

In een hybride zijn de laad-herlaadcycli die de accu doorloopt kort en wisselen ze frequent. Overlading is zeldzaam. Een lood-zuuraccu in combinatie met de AGM-technologie blijkt het volgens Exide dan uitstekend te doen.

De AGM accu’s in de Honda Insight behoren tot de derde generatie bij Exide. De fabrikant wil de technologie verder verbeteren, zodat voor het volledige spectrum van hybride voertuigen volwaardige lood-zuur accu’s gebouwd kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding