Eerste aardgaspomp in België geopend

Vandaag opende DATS 24 het eerste commerciële cng-tankstation in België in Halle. Het nieuwe tankstation is gerealiseerd door OrangeGas, dat in Nederland expertise heeft in het realiseren en exploiteren van groengasvulpunten.

Halle vormt het begin van meerdere cng-locaties (aardgas) die in de nabije toekomst gerealiseerd zullen worden in België. De eerstvolgende wordt in maart in de haven van Antwerpen gerealiseerd. Ook dit project is een samenwerking tussen DATS 24 en OrangeGas.

Compressed Natural Gas is de schoonste brandstof van het moment, misschien nieuw in België, maar is al heel populair in de rest van Europa. Bijna duizend tankstations in Duitsland, zevenhonderd in Italië, zestig in Nederland, en nu dus ook het eerste in België.

 

Ook Raf Flebus, divisiemanager van DATS 24, gelooft in het project: "Na Nederland en Duitsland werd het hoog tijd voor aansluiting met onze buren, zeker omdat we ook in eigen land enthousiasme bespeuren bij grote bedrijven, waaronder trouwens ons moederbedrijf Groep Colruyt, dat binnenkort al bestelwagens op cng heeft voor de technische diensten. Op termijn komen er ook bedrijfswagens op cng."  OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten, levert honderd procent groengas en is hiermee koploper in de markt. In Nederland heeft OrangeGas als doel voor eind 2011 een landelijk dekkend groengasnetwerk te realiseren. In België zullen, in nauwe samenwerking met DATS 24, meerdere groengasvulpunten gerealiseerd worden rond Brussel en Antwerpen. 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Er zijn reeds jaren 3 publieke cng stations (Brugge, Antwerpen, Mechelen)in belgie.
U bent dus de 4de & NIET de 1ste. Maar de concurrentie & de betere beschikbaarheid kan ik enkel toejuichen

Geplaatst door: francisgruwez op
Eerste aardgaspomp in België geopend - Automobielmanagement.nl

Eerste aardgaspomp in België geopend

Vandaag opende DATS 24 het eerste commerciële cng-tankstation in België in Halle. Het nieuwe tankstation is gerealiseerd door OrangeGas, dat in Nederland expertise heeft in het realiseren en exploiteren van groengasvulpunten.

Halle vormt het begin van meerdere cng-locaties (aardgas) die in de nabije toekomst gerealiseerd zullen worden in België. De eerstvolgende wordt in maart in de haven van Antwerpen gerealiseerd. Ook dit project is een samenwerking tussen DATS 24 en OrangeGas.

Compressed Natural Gas is de schoonste brandstof van het moment, misschien nieuw in België, maar is al heel populair in de rest van Europa. Bijna duizend tankstations in Duitsland, zevenhonderd in Italië, zestig in Nederland, en nu dus ook het eerste in België.

 

Ook Raf Flebus, divisiemanager van DATS 24, gelooft in het project: "Na Nederland en Duitsland werd het hoog tijd voor aansluiting met onze buren, zeker omdat we ook in eigen land enthousiasme bespeuren bij grote bedrijven, waaronder trouwens ons moederbedrijf Groep Colruyt, dat binnenkort al bestelwagens op cng heeft voor de technische diensten. Op termijn komen er ook bedrijfswagens op cng."  OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten, levert honderd procent groengas en is hiermee koploper in de markt. In Nederland heeft OrangeGas als doel voor eind 2011 een landelijk dekkend groengasnetwerk te realiseren. In België zullen, in nauwe samenwerking met DATS 24, meerdere groengasvulpunten gerealiseerd worden rond Brussel en Antwerpen. 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Er zijn reeds jaren 3 publieke cng stations (Brugge, Antwerpen, Mechelen)in belgie.
U bent dus de 4de & NIET de 1ste. Maar de concurrentie & de betere beschikbaarheid kan ik enkel toejuichen

Geplaatst door: francisgruwez op