Dat team moet de marktintroductie van elektrisch vervoer in Nederland aanjagen. Aanleiding voor het interview was het vrijdag te sluiten convenant tussen partijen die moeten gaan zorgen voor een infrastructuur van laadpalen. De handtekeningen worden gezet in museum Nemo in Amsterdam.

Het Formule E-team is in november 2009 ingesteld door de toenmalige minister Eurlings van Verkeer. Het team is onderdeel van de initiatieven van de Nederlandse overheid om de introductie van elektrisch vervoer mogelijk te maken. Nederland moet dé internationale proeftuin worden voor elektrisch rijden. Zo wil de RDW uitgroeien tot dé toelatingsautoriteit voor elektrische voertuigen. Maurits van Oranje is zelfstandig ondernemer binnen zijn innovatiebedrijf The Source.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding