G4S introduceert eerste elektrische waardetransportwagen

G4S Cash Solutions, een bedrijf op het gebied van waardetransport en beveiliging, introduceert in Londen de eerste elektrische waardetransportwagen ter wereld.

De pilot met dit duurzame transportmiddel is onderdeel van een wereldwijde duurzaamheidplan, waarbij reductie van CO2-uitstoot centraal staat. De Nederlandse tak van G4S is zeer enthousiast over het initiatief en onderzoekt de mogelijkheden om deze elektrische voertuigen ook naar Nederland te halen.

Het elektrische voertuig is volledig aangedreven door Lithium-lon batterijen waardoor de auto geen CO2 uitstoot. Het zonnepaneel zorgt voor een continue energiebron zodat de accu oplaadt tijdens het rijden. De wagen is daarnaast voorzien van de nieuwste accutechnieken en elektronisch softwarebeheer.

Op lange termijn zijn de elektrische waardetransportwagens niet alleen milieu- maar ook kostenbesparend. Het gebruik van elektriciteit zou de auto’s zeven maal goedkoper maken dan het reguliere vervoer.

G4S Cash Solutions Nederland zou deze innovatieve transportwagen het liefst dit jaar nog naar Nederland halen. Hier rijden 154 transportwagens van G4S rond, die gemiddeld 41.477 km per jaar afleggen. Volgens directeur Gert Askes heeft de elektrische auto een bereik van ruim 150 kilometer. "En dat is aanzienlijk verder dan de langste route die onze auto’s gemiddeld afleggen. Dat maakt dit voertuig dus uitermate geschikt voor de Nederlandse markt," aldus Askes. "Als het aan ons ligt, zal deze transportwagen dan ook snel tot de standaard binnen onze branche behoren. De combinatie van veiligheid, kosten- en CO2-reductie spelen hierin een doorslaggevende rol."

G4S introduceert eerste elektrische waardetransportwagen - Automobielmanagement.nl

G4S introduceert eerste elektrische waardetransportwagen

G4S Cash Solutions, een bedrijf op het gebied van waardetransport en beveiliging, introduceert in Londen de eerste elektrische waardetransportwagen ter wereld.

De pilot met dit duurzame transportmiddel is onderdeel van een wereldwijde duurzaamheidplan, waarbij reductie van CO2-uitstoot centraal staat. De Nederlandse tak van G4S is zeer enthousiast over het initiatief en onderzoekt de mogelijkheden om deze elektrische voertuigen ook naar Nederland te halen.

Het elektrische voertuig is volledig aangedreven door Lithium-lon batterijen waardoor de auto geen CO2 uitstoot. Het zonnepaneel zorgt voor een continue energiebron zodat de accu oplaadt tijdens het rijden. De wagen is daarnaast voorzien van de nieuwste accutechnieken en elektronisch softwarebeheer.

Op lange termijn zijn de elektrische waardetransportwagens niet alleen milieu- maar ook kostenbesparend. Het gebruik van elektriciteit zou de auto’s zeven maal goedkoper maken dan het reguliere vervoer.

G4S Cash Solutions Nederland zou deze innovatieve transportwagen het liefst dit jaar nog naar Nederland halen. Hier rijden 154 transportwagens van G4S rond, die gemiddeld 41.477 km per jaar afleggen. Volgens directeur Gert Askes heeft de elektrische auto een bereik van ruim 150 kilometer. "En dat is aanzienlijk verder dan de langste route die onze auto’s gemiddeld afleggen. Dat maakt dit voertuig dus uitermate geschikt voor de Nederlandse markt," aldus Askes. "Als het aan ons ligt, zal deze transportwagen dan ook snel tot de standaard binnen onze branche behoren. De combinatie van veiligheid, kosten- en CO2-reductie spelen hierin een doorslaggevende rol."