In het convenant spreken partijen de intentie uit om in 2012 tenminste 2.012 aardgasvoertuigen op de weg te hebben. Verder gaat het over de reaslisatie van negen groengasvulpunten en om het benodigde groengas regionaal te gaan opwekken. Staatssecretaris Joop Atsma toonde zich zeer enthousiast: "In 2050 willen we in Nederland de CO2-emissies met 80-95 procent verminderen ten opzichte van 1990. Om in 2020 een reductie van twintig procent te realiseren, is er nog veel werk aan de winkel. Een convenant zoals dit is daarvoor van groot belang. Hopelijk werkt het Groengasinitiatief van het Stadsgewest Haaglanden aanstekelijk voor de rest van Nederland."

 

De deelnemende partijen zijn onder meer overeengekomen dat het bedrijfsleven de productie van groengas en een vulpuntinfrastructuur ontwikkelt en zorgt voor actieve promotie van groengasvoertuigen. Het Stadsgewest Haaglanden stelt kaders en begeleidt partijen bij de productie en het bouwen van de infrastructuur. Ook helpt Haaglanden de marktontwikkeling versnellen en treedt op als ‘launching customer’ door zelf duurzaam in te kopen en op groengas te gaan rijden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding