Bovendien is in dit onafhankelijke centrum alle mogelijke informatie verkrijgbaar over elektrisch vervoer en het gebruik van mobiliteit. Dit initiatief van Green Mobility is zeer enthousiast ontvangen en wordt omarmd door zowel de overheid als het bedrijfsleven. Het Elektrisch Vervoer Centrum wordt gezien als de schakel die het elektrisch vervoer in Nederland een grote stap verder kan brengen. Het centrum wordt naar verwachting eind juni geopend en komt in het gebouw tussen het Centraal Station en het Centraal Post gebouw in Rotterdam.

 

Ruim dertig publieke en private partijen hebben kenbaar gemaakt zich te gaan inzetten voor het centrum. Het Nieuwe Rijden (een programma van het ministerie van Infrastructuur & Milieu, uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit IvDM) wordt hoofdpartner en naamgever van het Elektrisch Vervoer Centrum. Paul Hoffschult van het Het Nieuwe Rijden: "Het doel dat wij met het programma Het Nieuwe Rijden nastreven is om in een

periode van drie jaar een reductie van minimaal één megaton CO2 te realiseren. Alle ondernemingen en organisaties met ideeën voor projecten die een substantiële CO2-reductie opleveren, kunnen partner van Het Nieuwe Rijden worden.Alleen de beste ideeën krijgen ondersteuning en worden daadwerkelijk uitgevoerd. Wij denken dat dit initiatief

elektrisch vervoer een concrete stap verder brengt en verbinden graag onze naam aan ‘Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum’.

 

Rotterdam wil de duurzaamste wereldhavenstad in zijn soort worden en draagt actief bij aan de Nederlandse ambitie om koploper te worden op het gebied van elektrisch vervoer. Het Rotterdam Climate Initiative richt zich onder meer op vijftig procent CO2-reductie in 2025. Verder zet Rotterdam in op verbetering van de luchtkwaliteit en terugdringen van geluidhinder. Elektrisch vervoer draagt voor een belangrijk deel bij aan het realiseren van deze doelstellingen. Daarnaast versterken nieuwe duurzame ontwikkelingen de regionale en landelijke economie.

 

De partijen die de realisatie en de invulling van Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum mogelijk maken, zijn ANWB, Athlon Car Lease, BYD, Vereniging DOET, DSM, Ecomobiel, Stichting e-laad.nl, Eneco, Formule E-team, GE, Gemeente Rotterdam, Greenchoice, Green Mobility, Greenwheels, Het Nieuwe Rijden, ING, ING Car Lease, KPMG, KPN, LeasePlan Nederland, LSI Projects Investments, proov, Rabobank, RAI Vereniging, RET, RTC, Stedin, Stichting DOEN, Van Gansewinkel Groep, Wagenplan en het Wereld Natuur Fonds. Bovendien is vrijwel elk merk op het gebied van elektrisch vervoer betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding