Ter voorbereiding op de finale van de Europese zuinigheidswedstrijd eind mei in Duitsland, krijgen de teams tijdens de AutoRAI de kans om een proefrit te maken in hun zelfgemaakte auto’s. Het circuit van Bleekemolen in de RAI is het decor van de Testdag. Hier wordt door de teams niet alleen gereden in en geklust aan de futuristische auto’s, maar ook gestreden om een design- en een duurzaamheidsprijs. Voor de vijfde keer wordt dit jaar de Testdag georganiseerd, zodat de studenten en scholieren hun zelfgemaakte auto’s na maanden arbeid kunnen testen op zuinigheid. Zo zuinig mogelijk rijden op een liter brandstof is het doel. Tijdens deze editie maken de teams voor het eerst kans op prijzen. De Designprijs is ingesteld om te laten zien dat de studenten de auto’s niet alleen superzuinig maken, maar ook nog eens hard hebben gewerkt om het voertuig een indrukwekkend uiterlijk te geven. Het mooiste voertuig wordt door de bezoekers van de AutoRAI uitgekozen. Een panel van experts reikt daarnaast De Duurzaamheidprijs uit aan het team met de meest innovatieve visie op duurzaamheid. Aan de twee winnende teams wordt een geldbedrag uitgekeerd.  In hal 4-5 van de RAI rijden de auto’s hun eerste kilometers onder het oog van de bezoekers van de AutoRAI. Alle twaalf de teams hebben in de paddock hun eigen pitbox, waarin ze live aan hun voertuigen klussen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding