Het groengas wordt in Haarlem opgewekt en in Haarlem verkocht. "Het brengt het dichtbij de inwoners en dit wekt veel interesse op bij onze bestaande en nieuwe klanten",  aldus Pim van Gelder , manager  van het tankstations Martin Schilder Haarlem. De gemeente Haarlem is al jaren voorstander van het rijden op aardgas/Groengas, vanwege de positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit in de stad en de beperking van C02-uitstoot in het algemeen. Groengas komt uit Nederland en zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van de olieproducerende landen.  Daarnaast is Groengas de goedkoopste brandstof met een prijs van 81 cent per kilo aan de pomp. Gelegen in hartje Haarlem aan de Leidsevaart hebben particulieren de weg naar het GroenGas al gevonden, maar ook bedrijven als Taxi Jappie  en de bezorgdiensten van verschillende bedrijven. Ook de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem zelf maken gebruik van het vulpunt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is voor de Martin Schilder Groep een kernwaarde. Naast het nieuwe Groengas-vulpunt heeft het Q8-station ook twee elektrische laadpalen, respectievelijk voor auto’s en scooters. Als gerenommeerde Volkswagen-dealer in de regio en met de onafhankelijke leasemaatschappij LeaseVisie, promoot Martin Schilder het rijden op Groengas met ondermeer de VW Passat, VWTouran, VW Caddy en VW Transporter.

OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten. OrangeGas levert honderd procent groengas en is hiermee koploper in de markt. OrangeGas heeft eind 2011 een landelijk dekkend netwerk van meer dan vijftig groengastankstations in Nederland en België. Eind 2011 zullen er totaal bijna honderd groengastankstations in Nederland zijn, zo meldt OrangeGas.

 

Is subsidie van de elektrische auto oneerlijke concurrentie? Stem mee op de poll op de homepage van deze website.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding