In de bewuste aflevering stelt Jeremy Clarkson dat de accu van de elektrische auto na 55 mijl leeg is en niet meer verder rijdt. Dat blijkt onjuist te zijn: de auto zal nooit stilstaan. Na wat korte discussie heeft de BBC uiteindelijk toegegeven dat de Roadster inderdaad nooit met een lege accu komt te staan en leek daarmee de kous af.

De Amerikaanse autofabrikant is echter ontevreden, aangezien de Top Gear-aflevering nog steeds uitgezonden wordt en onder andere verkrijgbaar is op dvd. Tesla heeft daarom een aanklacht ingediend tegen de BBC en lanceerde tevens een speciale minisite om de zaak onder de aandacht te brengen: www.teslavstopgear.com. De BCC heeft nog geen officiële reactie gegeven op de aanklacht. Bekijk het fragment hieronder.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding