Jean Todt, president van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), zegt in Financial Times dat er overleg plaatsvindt tussen FIA en leden van de commissie om nieuwe raceklassen op te zetten voor elektrische auto’s, go-karts en single-seater raceauto’s. In de toekomst zou men denken aan een klassement voor elektrische auto’s  in de stijl van de F1.  Todt heeft binnen FIA een elektrische-auto-commissie ingesteld, waarvan Burkhard Goeschel, een voormalige BMW-manager, de voorzitter wordt. "We willen zo snel mogelijk nieuwe raceklassen met de nieuwe aandrijving hebben", aldus Jean Todt. Hij denkt al in 2013 te kunnen beginnen.  Antonio Tajani, eurocommissaris voor industrie, zet druk op de lidstaten om de acceptatie van elektrische auto’s onder hun bevolkingen te stimuleren. "Een van mijn prioriteiten is de start te bewerkstelligen van de ommezwaai van de Europese autoindustrie", aldus Tajani.  

 

        

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding