De inklapbare, honderd procent elektrische Qugo is ontworpen door Maarten de Bruijn, mede-oprichter van Spyker Cars en ontwerper van de Spyker-sportauto en de Silvestris-speedboot. Elmonet B.V. gaat exclusief de distributie van de Qugo in Europa verzorgen.

Bij de Qugo (vanaf 2.950 euro, exclusief BTW, afleveringskosten en kentekenleges) wordt het voorwiel elektrisch aangedreven. De Bruijn ontwikkelde ‘m met zijn compagnons Jan Willem Schoenmakers en Leon Vergunst. Het opladen vergt "een aantal uren". Afhankelijk van de uitvoering is de actieradius 25 tot 30 kilometer, "meestal voldoende voor stadsgebruik". De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur.

De Qugo is in Nederland gehomologeerd als snorfiets. De eerste worden vanaf juni 2011 geleverd aan klanten in Nederland. Richard Knoop, General Manager van Elmonet, zegt dat bij het vermarkten internet een nadrukkelijke rol zal spelen. Op een aantal locaties kunnen prospects proefrijden en terecht voor aftersales en service. "De klant kan bestellen via internet én bij de dealer. Het gehele bestelproces loopt echter via internet. Afhalen kan bij de distributeur of de dealer, maar ook thuisbezorgen is mogelijk. Ook aanvullende diensten zoals leasing (vanaf 49 euro perDEN HAAG maand) en verzekering worden online afgehandeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding