De Burton Electric is samen met de HTS Autotechniek in Arnhem ontwikkeld. Omdat de twee-zits cabriolet wordt gebouwd op het oude onderstel van de Lelijke Eend, is zo’n elektrische Burton dubbel zo goed voor het milieu: geen schadelijke uitstoot en vrijwel volledig (96 procent) gerecycled.

Dankzij de 2CV als donorvoertuig komt het gewicht uit op een nette 750 kg. Heel praktisch, want de natuurkunde leert ons dat minder gewicht meer bereik betekent. In het vooronder ligt een accupakket met een capaciteit van 16 kWh, wat garant staat voor een bereik van 140 kilometer. De verwachte startprijs bedraagt 38.000 euro. Zodra er een geschikte productielocatie is gevonden, is het plan om in ieder geval 10 exemplaren van de Burton Electric te gaan bouwen. 100 procent ‘Made in Holland’ uiteraard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding