Bedrijven, waterschappen en onderzoeksinstellingen moeten de subsidie vooraf aanvragen. Dit kan vanaf de genoemde startdatum. Er geldt een minimum van drie nieuwe bedrijfsmatig in te zetten personen- of bestelauto’s per aanvraag. De subsidie bedraagt 3.000 euro per auto en maximaal 100.000 euro per project. De auto’s moeten in de fabriek of direct bij aflevering geschikt worden gemaakt voor het gebruik van de genoemde schone brandstoffen. Volgens de minister zien veel bedrijven nog af van de aankoop van een auto die rijdt op biogas of een hogere blend biobrandstof, omdat de voordelen en gebruiksmogelijkheden nog onvoldoende duidelijk zijn. Het subsidieprogramma, dat wordt uitgevoerd door Agentschap NL, moet dit veranderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding