De fabriek moet ertoe bijdragen dat autowrakken voor 95 procent worden gerecycled. Deze wettelijke doelstelling moet in 2015 zijn behaald. Op dit moment zit het percentage op 85.

PST (Post Shredder Technologie) is een technologie na het shredderproces om het wrakkenafval langs mechanische weg verder te scheiden. Dat moet de kosten verminderen, omdat materialen mechanisch nascheiden goedkoper is dan handmatig verwijderen. Autodemontagebedrijven hoeven daardoor een aantal materialen niet meer  te demonteren.

Vorige week is de eerste vijf ton shredderafval door de proceslijn gevoerd. Arie de Jong, algemeen directeur van ARN verwacht binnen enkele maanden op volle toeren te kunnen draaien. De fabriek start met een dagdienst en kan dan jaarlijks ruim dertigduizend ton shredderafval verwerken. De volledige capaciteit van de fabriek bedraagt honderdduizend ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding