Met het internationale project zullen geselecteerde expeditieleden van half juli tot begin augustus door Opel worden uitgezonden naar vier kwetsbare gebieden in de wereld: het Noordpoolgebied, de Stille Oceaan in de golf van Californië, het Braziliaanse regenwoud en de Serengeti in Tanzania. Daar zullen zij lokale organisaties en iniatieven ondersteunen. 

Opel wil met het project naar eigen zeggen ‘actief bijdragen aan milieubescherming’. Dit doet de autofabrikant in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en het Jane Goodall Institute. 

Iedereen kan zich tot half mei aanmelden voor Project Earth. Ook wetenschapsstudenten worden opgeroepen zich in te schrijven. Twee Nederlandse kandidaten zullen uiteindelijk deelnemen aan het project.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding