Er komen ook speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. Je mag er mee op de busbaan en in de toekomst komen er zelfs aparte rijstroken voor e-auto’s.

Merkel wil dat er in Duitsland in 2020 één miljoen e-auto’s rondrijden, en in 2030 minstens zes miljoen elektro-auto’s. Duitsland wil een leidende positie in de wereld op het gebied van de elektrische auto. De vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor tien jaar geldt ook voor auto’s die minder dan 50 g CO2/km uitstoten. Wie een ev als tweede auto aanschaft kan volstaan met één kentekenplaat – een ‘wisselnummerplaat’ – en hoeft maar voor één auto verzekeringspremie te betalen. (bron; Westfählische Nachrichten)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding