Dat is een opvallend gegeven, want president Barack Obama wil in 2015 ruim een miljoen elektrische auto’s op de weg hebben. Ook autobouwers richten zich steeds meer op de ontwikkeling van dit soort voertuigen. 

De Nissan Leaf is op dit moment de enig volledig elektrische auto leverbaar in Amerika. Volgens Nissan zijn de cijfers positief, want ziet alsnog dat 40 procent van de ondervraagde Amerikanen wél een elektrische auto overwegen. 

In Europa is de populariteit van deze auto’s nog erg divers, zo blijkt uit onderzoek van Accenture. Op de vraag of op korte termijn de aanschaf van een elektrische auto wordt overwogen, zegt 41 procent van de Nederlanders ‘ja’, in tegenstelling 76 procent van de Spanjaarden. Uit ander onderzoek blijkt evenwel dat de elektrische auto nog een lange weg te gaan heeft in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding