Of Nissan in de komende maanden net zo veel Leafs zal kunnen verkopen als in mei, valt te bezien. De Leaf wordt immers in Japan gebouwd en daar zijn de gevolgen van de aardbeving en tsunami nog steeds van invloed op te levering van onderdelen. Nissan zei bij de introductie van de Leaf dat gerekend moest worden op een verkoopaantal van twintigduizend exemplaren dit jaar. De wachtlijst in de VS is inmiddels uitgegroeid tot enkele maanden.

GM heeft steeds gezegd dat in 2011 zo’n twaalfduizend Volts zullen worden gebouwd en stelde dat aantal onlangs bij tot zestienduizend exemplaren. Maar de haalbaarheid daarvan valt te bezien nu de fabriek waar de Volt (ev met range-extender) wordt gebouwd gedurende de hele maand juli wordt gesloten ter voorbereiding van de productie van de nieuwe Malibu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding