Een groot aantal cng-trekkers van Iveco Schouten kan hierdoor omgebouwd worden naar vloeibaar biogas. Van Vliet Transport, Kuehne + Nagel, Stichting Van den Brink en Post-Kogeko zullen dit jaar overschakelen op in totaal 25 trucks op vloeibaar biogas.

Het doel van het subsidieprogramma ‘Proeftuinen Duurzame Mobiliteit: Truck van de Toekomst’ is het stimuleren van brandstofbesparing en CO2-reductie bij vrachtwagens. Met de toegekende projecten is het doel de toepassing te bevorderen van hybride vrachtauto’s, dieselalternatieven en systemen voor hulpvermogen aan boord van vrachtauto’s. 

‘Proeftuinen Truck van de Toekomst’ moet de effectiviteit, betrouwbaarheid en bedrijfseconomische ratio aantonen van deze opties onder normale praktijkomstandigheden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding