De afkorting DOET staat voor Dutch Organization for Electric Transport). Beide partijen mikken met hun initiatief op de subsidieregeling IPC van AgentschapNL. De regeling (Innovatie Prestatie Contract) ondersteunt midden- en kleinbedrijven die twee jaar lang gezamenlijk werken aan innovaties. Bij het nieuwe IPC-cluster tekent het ATC voor de technische ondersteuning en DOET voor de toepassing.

Deelnemende bedrijven maken een plan voor een investering in innovatie in elektrische mobiliteit voor een periode van twee jaar. Ze krijgen een subsidie van vijftig procent, tot maximaal dertigduizend euro per bedrijf. Alle onderwerpen binnen elektrische mobiliteit zijn mogelijk als daarvoor meerdere bedrijven geïnteresseerd zijn. DOET en ATC hebben tot dusver de volgende mogelijke deelonderwerpen gedefinieerd: veiligheid; gebruiksvriendelijkheid; laden en ontladen; elektrische tweewielers  Het doel is een groep van tien tot twintig bedrijven te vormen. In juni en juli worden partijen benaderd voor deelname. In oktober worden de gezamenlijke plannen ter goedkeuring ingediend. Voor deelname en/of vragen kunnen belangstellende partijen contact opnemen via wiel@atcentre.nl of tim@doetdoet.nl.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding