Dat staat in het rapport over verantwoord ondernemen "Reporting on our Corporate Responsibillity Journey". Het bedrijf is met 25.000 werknemers in 32 landen het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf ter wereld. Het moederbedrijf van Carglass is als eerste schadehersteller begonnen met het repareren van beschadigde autoruiten in plaats van deze te vervangen. Daarmee is het volume aan glasafval fors minder geworden.
Het rapport van Belron over verantwoord ondernemen schetst een beeld van de huidige situatie op het gebied van ethiek, milieu, werknemers en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen moet de uitstoot van schadelijke stoffen in 2015 met een derde zijn verminderd, Belron wil ook dat al het glasafval van kapotte autoruiten wordt gerecycled. De impact van deze maatregel is groot omdat de productie van glas heel veel energie kost. Niet in ieder land waar Belron actief is, zijn goede recycle-voorzieningen voorhanden. In die landen zal het bedrijf actief meewerken aan oplossingen die de norm zullen bepalen voor de rest van de industrie. Per jaar worden zes miljoen autoruiten door Carglass vervangen. Automobilisten zullen vaker beschadigde autoruiten thuis of op het werk laten herstellen. Vanaf 2015 zullen daarom alleen nog servicevoertuigen worden aangeschaft die rijden op alternatieve brandstof. In de tussentijd zoekt Belron naar mogelijkheden om de schadelijke uitstoot van het bestaande wagenpark te verminderen. "De publicatie van ons rapport is een mijlpaal in ons streven om een duurzame onderneming te worden. Het begrijpen van onze impact op het milieu en deze vervolgens tot een minimum te beperken is een sleutelelement in dit streven", aldus ceo Gary Lubner van Belron.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding