In een eerste testfase worden tien winkels in de Verenigde Staten gekozen. De meubelgigant ging voor de laadstations een partnerschap aan met ECOtality, een project dat steun krijgt van de Amerikaanse overheid om de nodige infrastructuur voor elektrisch vervoer aan te leggen. 

"We zijn blij dat dit partnerschap de toegankelijkheid van laadstations zal verhogen voor de mensen die met elektrische voertuigen rijden", zei Mike Ward, de hoogste baas van Ikea in de VS. "Dit project maakt deel uit van de wereldwijde inspanning van Ikea om duurzaam transport te steunen". 

In een eerste fase worden tien winkels gekozen in de Amerikaanse staten Arizona, Californië, Oregon en Washington. Ecoality zorgt voor de bouw van de installaties en de laadoperaties, Ikea voor de nodige ruimte en het onderhoud van de laadstations. Waar mogelijk zullen de laadstations gekoppeld worden aan zonnepanelen die al op de daken van de winkels zijn geïnstalleerd. In december 2012 wordt het proefproject geëvalueerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding