Zij werd begeleid door Jan Borghuis van Greenwheels, Marc Gussinklo (Peugeot Nederland) en Kjell Biezen van Essent. Wethouder Van Huffelen: "Greenwheels kennen we al van de deelauto’s. Nu ze ook werk maken van elektrisch rijden is dat dubbele winst voor Rotterdam. Rotterdam doet er alles aan om duurzaam vervoer te stimuleren." De auto is onderdeel van een landelijke proef met 25 elektrische deelauto’s in de vier grote steden, waarvan Rotterdam er zes krijgt.
Jan Borghuis, één van de oprichters van Greenwheels: "We zijn heel blij met dit succes. We laten hiermee een nieuwe oplossing zien, die beter is voor het milieu én toch de vrijheid biedt om te rijden. De elektrische Peugeot iOn past perfect in ons mobiliteitsconcept voor de toekomst." Kjell Biezen is de manager new energy van Essent: "Vandaag hebben we ons eerste laadpunt onthuld in Rotterdam en de andere Greenwheels palen zullen spoedig volgen."
Marc Gussinklo, directeur B2B van Peugeot Nederland: "Al vijftien jaar is Greenwheels een strategische partner van Peugeot voor de invulling van duurzame stadsmobiliteit door middel van deelauto’s. Destijds begonnen met de Peugeot 106, later de 107 en ook de 207 SW, voor mensen die wat meer ruimte nodig hebben. Nu wordt hieraan een nieuwe dimensie toegevoegd met de volelektrische iOn. Dit project biedt de gelegenheid ervaring van meerdere berijders te vernemen om hiermee weer ons voordeel in de toekomst te doen."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding