Slotemakers is daarvoor een samenwerking aangegaan met het Europese bedrijf Key Driving Competences, dat meetapparatuur levert waarop de effecten van het rijgedrag op het verbruik en de CO2-uitstoot direct zichtbaar zijn te maken. Samen met het bedrijf is door Slotemakers een lesprogramma ontwikkeld voor zakelijke gebruikers, dat in lesauto’s van de antislipschool kan worden gevolgd. Uniek aan de Eco Pro Actief Training is dat er met behulp van de meetapparatuur al tijdens de oefeningen een analyse wordt gemaakt van de vaardigheden van de cursist. De speciale apparatuur houdt rekening met factoren als toerental, de stand van het gaspedaal, de snelheid evenals het acceleratie plus remgedrag. Daaruit kan snel een heldere analyse van het rijgedrag worden gemaakt. Met die analyse in de hand wordt de cursist getraind in verbeterpunten en kan hij/zij vervolgens direct zelf zien wat daarvan de effecten zijn.

De eerste trainingen zijn succesvol. Niet zelden worden bij de bedrijven die de cursus hebben gevolgd brandstofbesparingen tussen de acht en twaalf procent behaald, beweert Slotemakers. De meetapparatuur van Key Driving Competences is als enige op de wereld ook in staat het verbruik van elektrisch aangedreven auto’s in beeld te brengen. Daarmee wordt het mogelijk de actieradius van de accu’s beter te benutten en de actieradius (het vermeende zwakke punt van een elektrische auto) te vergroten. Tijdens de Eco Pro Actief Training krijgen de deelnemers ook training in veiliger autorijden want er zitten ook uitwijkoefeningen, rem- en stuuroefeningen in de cursus. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding