Zo meldt Smart-eigenaar Daimler vandaag. In 2010 zijn er in heel Europa zo’n 700.000 elektrische fietsen verkocht, wat een toename is van 40 procent ten opzichte van 2009. En in 2007 kwam de teller niet verder dan 200.000 exemplaren. Met de Eurobike wil Smart marktaandeel veroveren op deze snelgroeiende markt.

De hoofdrol is daarbij weggelegd voor de nieuwe Eurobike, die samen met Grace, een fabrikant van exclusieve elektrische fietsen uit Berlijn-Biesenthal, ontwikkeld is en die samen met deze firma geproduceerd zal worden. Smart presenteert de EuroBike tijdens de IAA van Frankfurt (15 t/m 25 september). Smart wil zichzelf als pionier op het gebied van lokaal emissievrij vervoer positioneren. Met de Electric Drive uitvoering van de Fortwo zette men al een eerste stap in deze richting en daar komt nu dus een elektrische fiets bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding