Deze batterijen zullen worden gebruikt in toekomstige elektrische auto’s van General Motors. Het contract heeft betrekking op geavanceerde nanofosfaat cellen en geïntegreerde elektronische componenten. De specifieke modellen en merken zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt. Engineeringteams van GM hebben de chemische eigenschappen van de A123 batterij getest en goedgekeurd voor het Global Battery Systems laboratorium van GM in Warren (Michigan).

Teams van beide bedrijven zullen nu samenwerken voor de verdere ontwikkeling van het batterijsysteem in voorbereiding op de serieproductie. "GM is van plan een complete reeks van elektrische voertuigen aan te bieden en voor ieder type zijn weer andere batterij-eigenschappen noodzakelijk," zegt Micky Bly, executive director van global electrical systems, infotainment en electrification van GM. "Wij werken met diverse batterij-ontwikkelaars en de geavanceerde nanofosfaat lithium-ion technologie van A123 staat garant voor uitstekende prestaties en is prima geschikt voor toepassing in toekomstige elektrische auto’s." Deze overeenkomst bouwt voort op bestaande ontwikkelingscontracten tussen GM en A123 die zijn gericht op de volgende generatie lithium-ion batterijtechnologie voor zowel de cellen als de systemen. A123 Systems ontwikkelt en produceert geavanceerde lithium-ion batterijen en batterijsystemen. Het hoofdkwartier bevindt zich in Massachusetts en werd in 2001 opgericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding