Het staande record uit 2008 op deze ruim tweehonderd meter lange baan was 11,591 seconden. Onder toezicht van de KNAF vlagde minister Verhagen dinsdag 16 augustus de Delftenaren af na een tijd van 10,450 seconden, wat een gemiddelde snelheid betekent van ongeveer 70 km/u. Maar voordat het record ook officieel in de boeken gaat, moet de FIA het rapport van de KNAF nog formeel bevestigen.

Forze is het waterstofraceteam van de TU Delft. Elk jaar maakt dit team, dat bestaat uit zo’n vijftig studenten, een racevoertuig met een waterstofbrandstofcel. Op voorwaarde dat de waterstof op een groene manier is opgewekt, is de uitstoot van de racewagen uitsluitend zuiver water. Met de recordpoging van vandaag wil het team duurzame technologie promoten. De combinatie van groene technologie en de snelheid van de racerij is volgens het team een uitstekende manier om dit te bewerkstelligen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding