Het nieuwe systeem is onthuld bij Kan-kan-kyo, een huis dat pal voor het wereldwijde hoofdkantoor van Nissan is gebouwd. Nissan gaat verder met de ontwikkeling van het systeem en bestudeert hoe het in de huidige stroomvoorziening van huizen kan worden geïntegreerd. Daarbij werkt de fabrikant met een breed spectrum van partners die interesse hebben in de ontwikkeling en de verkoop van het systeem. Nog in dit fiscale jaar moet het commercieel exploiteerbaar zijn.
Met Nissans systeem is het mogelijk om elektriciteit uit de accu’s van de Nissan Leaf beschikbaar te maken voor het huishouden. Dit kan bijvoorbeeld door het snellaadaansluiting van de Leaf via een stekker te verbinden met het huis. De stekker voldoet aan het protocol voor snellaadsystemen. Dit is wereldwijd ingevoerd vanwege de veelzijdigheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Met dit systeem kan de eigenaar zijn Nissan Leaf gebruiken als elektriciteitsopslag voor het geval de stroom in huis uitvalt of er een tijdelijk stroomtekort is. De lithium-ion-accu’s hebben een capaciteit van 24 kWh. Dat is genoeg om een gemiddeld Japans huishouden ongeveer twee dagen lang van elektriciteit te voorzien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding