Op basis van deze order heeft CNG Net, beheerder van tientallen aardgasstations in Nederland, besloten om binnen één jaar drie aardgasstations te openen in Rotterdam.

De RMC is opgericht door de RET en de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC). Via Auto Maasstad, de Rotterdamse dealer van Volkswagen Bedrijfswagens, werd bij importeur Pon in Leusden de opdracht gegeven om de Transporters om te bouwen naar een aardgasvariant. Bij VinyTouch, dochteronderneming van Pon, werden de auto’s voorzien van het logo van het vervoersbedrijf en de slogans "Think green. Voordelig voor mens en milieu" en "Deze bus rijdt op aardgas".

Momenteel telt Nederland zestig aardgastankstations; 1 kilo aardgas kost ongeveer 92 cent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding