Universele oplaadpas voor elektrische auto’s

Het opladen van een elektrische auto is makkelijker geworden.

Als eerste land ter wereld introduceert Nederland een systeem waardoor een oplaadpas toegang geeft tot elke openbare laadpaal in het land. Welke gemeente of organisatie de oplaadpas ook heeft verstrekt en ongeacht wie de laadpaal heeft geplaatst: de accu van de elektrische auto kan gewoon opgeladen worden. Interoperabel heet dat. 

ICT-bedrijf Logica knoopte de verschillende informatiesystemen aan elkaar met Cloud technologie. Dankzij deze techniek kan elke laadpaal de diverse laadpassen herkennen waarmee het oplaadproces gestart kan worden. Logica verwacht dat ook andere landen interesse hebben in deze techniek.

Universele oplaadpas voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Universele oplaadpas voor elektrische auto’s

Het opladen van een elektrische auto is makkelijker geworden.

Als eerste land ter wereld introduceert Nederland een systeem waardoor een oplaadpas toegang geeft tot elke openbare laadpaal in het land. Welke gemeente of organisatie de oplaadpas ook heeft verstrekt en ongeacht wie de laadpaal heeft geplaatst: de accu van de elektrische auto kan gewoon opgeladen worden. Interoperabel heet dat. 

ICT-bedrijf Logica knoopte de verschillende informatiesystemen aan elkaar met Cloud technologie. Dankzij deze techniek kan elke laadpaal de diverse laadpassen herkennen waarmee het oplaadproces gestart kan worden. Logica verwacht dat ook andere landen interesse hebben in deze techniek.