Volvo Car sluit deal met Siemens voor ev’s

Het Duitse technologieconcern Siemens ontwikkelt samen met de Zweedse autofabrikant Volvo Car technologie voor de productie van elektrische auto’s. Dat heeft Siemens woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om een ‘vergaande strategische samenwerking’ op het gebied van de ontwikkeling van onder meer elektrische aandrijf- en oplaadsystemen. De twee gebruiken de compacte Volvo C30 als basis om de technologieën te testen. Eind volgend jaar worden de nieuwe technieken met een testvloot van tweehonderd ev’s uitgeprobeerd op de openbare weg. Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt. Siemens werkt bij elektrisch aangedreven auto’s ook al samen met de Duitse autofabrikant BMW. De twee hebben een technologie ontwikkeld om ev’s op te laden zonder snoer, via inductie.

Het partnerschap geeft Siemens de kans om zijn leiderschap op het gebied van technologie voor elektrische aandrijving te vergroten samen met een goed bekendstaande autofabrikant. Maar ook Volvo is tevreden. "Wij zijn blij met Siemens als partner. De kennis en ervaring van Siemens zal de techniek in onze ev’s naar een totaal nieuw niveau tillen", aldus topman Stefan Jacoby van Volvo Car. "We willen op dit vlak snel vooruitgang boeken. Ons doel is de eerste te zijn met de nieuwste technologie op gebied van elektrificatie."  De elektrische powertrain, het accumanagement en de laadtechniek worden gezien als de belangrijkste technologieën bij de ontwikkeling van elektrische auto’s. Volvo zal nog dit jaar op kleine schaal met de productie van elektrische C30’s beginnen om te gaan testen in de vloot van Siemens. Volgend jaar wil Volvo beginnen met de verkoop van de V60 plug-in hybrid. Volgens Jacoby zal het nieuwe platform (scalable platform architecture) van zijn merk de weg vrijmaken voor elektrificatie van het hele modellengamma.

Volvo Car sluit deal met Siemens voor ev’s - Automobielmanagement.nl

Volvo Car sluit deal met Siemens voor ev’s

Het Duitse technologieconcern Siemens ontwikkelt samen met de Zweedse autofabrikant Volvo Car technologie voor de productie van elektrische auto’s. Dat heeft Siemens woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om een ‘vergaande strategische samenwerking’ op het gebied van de ontwikkeling van onder meer elektrische aandrijf- en oplaadsystemen. De twee gebruiken de compacte Volvo C30 als basis om de technologieën te testen. Eind volgend jaar worden de nieuwe technieken met een testvloot van tweehonderd ev’s uitgeprobeerd op de openbare weg. Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt. Siemens werkt bij elektrisch aangedreven auto’s ook al samen met de Duitse autofabrikant BMW. De twee hebben een technologie ontwikkeld om ev’s op te laden zonder snoer, via inductie.

Het partnerschap geeft Siemens de kans om zijn leiderschap op het gebied van technologie voor elektrische aandrijving te vergroten samen met een goed bekendstaande autofabrikant. Maar ook Volvo is tevreden. "Wij zijn blij met Siemens als partner. De kennis en ervaring van Siemens zal de techniek in onze ev’s naar een totaal nieuw niveau tillen", aldus topman Stefan Jacoby van Volvo Car. "We willen op dit vlak snel vooruitgang boeken. Ons doel is de eerste te zijn met de nieuwste technologie op gebied van elektrificatie."  De elektrische powertrain, het accumanagement en de laadtechniek worden gezien als de belangrijkste technologieën bij de ontwikkeling van elektrische auto’s. Volvo zal nog dit jaar op kleine schaal met de productie van elektrische C30’s beginnen om te gaan testen in de vloot van Siemens. Volgend jaar wil Volvo beginnen met de verkoop van de V60 plug-in hybrid. Volgens Jacoby zal het nieuwe platform (scalable platform architecture) van zijn merk de weg vrijmaken voor elektrificatie van het hele modellengamma.