Greenpeace stoort het vooral dat Volkswagen de brandstofbesparende technologieën niet standaard en zonder meerprijs op alle modellen aanbiedt – hoewel geen enkele fabrikant dat doet. De milieuorganisatie wil ook dat Volkswagen het verzet tegen de Europese milieubeschermingsmaatregelen opgeeft en heeft Volkswagen voorgerekend dat de per jaar verkochte auto’s van het concern meer CO2 uitstoten als die van Ford en PSA samen. En het is bijna het dubbele van de uitstoot van BMW en Daimler samen.  

Volkswagen zegt verwonderd te zijn dat Greenpeace zich opnieuw tegen Volkswagen richt. "Wij zullen op de IAA het efficiëntste en milieuvriendelijkste gamma presenteren. Met de nieuwe Up zullen we een milieukampioen presenteren met een uitstoot van 79 gram per kilometer", aldus woordvoerder Stephan Grühsem. Hij zegt Greenpeace te hebben uitgenodigd voor een gesprek maar de organisatie zou het aanbod niet hebben aangenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding