Want 75% van de MKB’ers heeft namelijk geen zuinige zakenauto. Maar hetzelfde percentage zegt in de toekomst wel rekening te houden met de fiscale voordelen die voor zuinige auto’s gelden.

Dat blijkt uit onderzoek van MKB-kennissite BusinessCompleet.nl in samenwerking met Alfa Accountants en adviseurs, waar 1117 MKB’ers aan deelnamen.

Vooral de jonge ondernemers zijn bereid om concessies te doen voor fiscaal voordeel: zij stappen makkelijker over op een ander automerk als daar een gunstig fiscaal prijskaartje aan hangt.

De oudere ondernemer heeft daar meer moeite mee en blijft liever zijn merk trouw.

De ondernemer ziet als alternatief voor kilometerregistratie van de bestelauto het liefst dat er controle plaatsvindt door middel van camerawaarneming. De berijder verklaart dan vooraf de auto strikt zakelijk te gebruiken, en de fiscus controleert door camerabeelden te bekijken.

Dit alternatief sluit goed aan bij de regeling die het kabinet in de Prinsjesdagvoorstellen heeft aangekondigd. Bovendien vindt controle middels camerawaarneming nu al steekproefsgewijs plaats, bijvoorbeeld bij pretparken waar wordt gekeken of gezinnen niet stiekem met de auto van de zaak uitstapjes maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding