Dat heeft de verkoopdirecteur van het Duitse merk in een interview met branchevakblad Automotive News laten weten. Opel brengt komende maand haar eerste elektrische auto op de markt, de Ampera. In tegenstelling tot de modellen van Nissan en Renault is de Ampera geen elektrische auto waarvan de accu’s zich alleen via het stopcontact laten opladen. De liftback maakt desgewenst ook gebruik van een verbrandingsmotor, die als een zogenaamde range-extender fungeert.

Opel zegt al 6.000 orders voor de Ampera op zak te hebben, waarvan enkele honderden bestellingen uit Nederland. "De verkoopdoelstelling voor komend jaar bedraagt 10.000 stuks", zo geeft Visser aan. "We willen met Opel marktleider worden in elektrische mobiliteit", aldus de verkoopdirecteur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding