Vanaf dat moment zijn driehonderd smart fortwo electric drive auto’s beschikbaar die spontaan kunnen worden gehuurd zonder dat ze op een vastgestelde plaats weer ingeleverd hoeven te worden.

Ook is het niet nodig om de car2go’s na iedere huurperiode op te laden, omdat de actieradius van de smart fortwo electric drive acht tot tien keer groter is dan de gemiddelde afstand die met een car2go wordt afgelegd.

Wethouder Wiebes: "De driehonderd elektrische witte smarts van car2go sluiten uitstekend aan bij de inzet van Amsterdam om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, waarbij we ons vooral richten op het schoner maken van veelrijders. De car2go’s gaan naar verwachting ook veel kilometers in de stad rijden en het is dan heel gunstig dat ze elektrisch zijn. Deze auto’s stoten immers geen fijnstof en stikstofdioxide uit en dat is goed nieuws voor de gezondheid van Amsterdammers. Ook komt elektrisch rijden hiermee in één keer voor een groot publiek een flinke stap dichterbij."

Amsterdam is de vijfde stad ter wereld waar car2go wordt aangeboden, maar de eerste stad in Europa met een volledig elektrisch aangedreven vloot. Samen met de infrastructuur van Amsterdam die voor het opladen uitsluitend energie uit duurzame bronnen levert, draagt de vloot van car2go met nul-emissie auto’s bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. De introductie van car2go gaat samen met de invoering van een compleet nieuw prijssysteem van car2go, niet alleen voor Amsterdam, maar ook voor bestaande en toekomstige car2go locaties

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding